inicio mail me! sindicaci;ón

Veu animal

… la seva veu també compta

Dia Internacional dels Drets Animals

Avui, dia 10 de desembre de 2008, per onzè any consecutiu, es commemorarà en el món el Dia Internacional dels Drets Animals. Des de l’any 1997, nombrosos grups i associacions ens recorden cada 10 de desembre als bilions d’animals que són víctimes innocents de la ciència, de l’entreteniment, de la dieta i dels capritxos dels éssers humans.

L’objectiu de commemorar aquest dia és posar en dubte les nostres creences més arrelades, les nostres tradicions i les nostres actituds cap a un col·lectiu nombrós, silenciós i silenciat com el dels animals no humans.

Tot el nostre sistema econòmic està construït en l’explotació de centenars de milers d’éssers que tenen la mateixa capacitat de sofrir, de sentir dolor i d’expressar emocions complexes, tal com els éssers humans.

En aquest sentit, qui commemorem aquest dia i reivindiquem els drets dels animals, ho fem buscant un tracte just i digne per a ells, que es traduïx en tres drets fonamentals: el dret a la vida, a no ser torturats, a viure una vida lliure i no ser considerats com propietat del ser humà.

En aquest dia volem commemorar a cada esclau del ser humà, que va néixer condemnat a ser esclau simplement per tenir plomes, pèl o escates; per no tenir la capacitat de parlar ni de comprendre el nostre llenguatge. En aquest dia volem reivindicar, i de passada, convidar-te a pensar, construir i treballar per un món just per a totes les espècies del planeta.

Popularity: 6% [?]

Escriu el primer comentari »

El teu comentari