inicio mail me! sindicaci;ón

Veu animal

… la seva veu també compta

Aliments amb la vitamina B12

L’única vitamina que no es troba en quantitat ni qualitat suficient en aliments d’origen vegetal és la vitamina B12 o cobalamina. Encara que es pot trobar en productes fermentats de la soja, com el miso i el tempeh i en algunes algues com l’espirulina i el nori, en realitat contenen molt poc d’aquesta substància en forma activa.

Per això, les millors fonts d’aquesta vitamina són les carns, els mariscs, els ous i lactics.

Per als ovolactovegetarianos, en general no hi ha problema, perquè per a ells els dos subministraments fiables són els ous i productes derivats de la llet, però per als vegans es recomana sempre consumir aliments enriquits o un suplement. En cas contrari, una insuficiència d’aquesta substància redueix la quantitat de glòbuls vermells a la medul·la òssia, el que finalment produeix anèmia. També pot causar l’endormiscament de mans i peus, debilitat, fatiga, cicles menstruals irregulars, depressió, irritabilitat, pèrdua de la memòria i demència, entre altres coses.

Una manca d’aquest tipus pot trigar anys a presentar alguns d’aquests símptomes, però això no significa que no existeixi i una vegada detectat el dèficit és difícil i lent de revertir. Per això el Comitè de Nutrició i Aliments de l’Institut de Medicina ha recomanat els següents consums de la vitamina depenent de l’edat:

Nadons:
0-6 mesos: 0,4 micrograms per dia.

7 – 12 mesos: 0,5 micrograms per dia.

Nens:
1 – 3 anys: 0,9 micrograms per dia.

4 – 8 anys: 1,2 micrograms per dia.

9 – 13 anys: 1,8 micrograms per dia.

Adolescents i adults:
14 anys en endavant: 2,4 micrograms per dia.

Aliments que contenen B12:
- Tonyina
- Ous
- Llet
- Cereals
- Espinacs
- Col arrissada
- Patates
- Nous del Brasil
- Alvocats
- Arròs integral
- Mantega de cacauet
- Llegums
- Quefir
- Llenties
- Faves
- Formatge
- Iogurt
- Tempeh
- Miso
- Cacauets
- Llevat nutricional
- Llevat de cervesa
- Melassa
- Llavors de gira-sol
- Formatge tipus cottage
- Tofu

Popularity: 6% [?]

Escriu el primer comentari »

El teu comentari